home | e-mail | contact | wegwijzer

   
Verbreding 4x2VerkeershinderVraag en antwoordNieuws en VoorlichtingAlgemeen
   
 

 

 

Verbreding 4x2 > De Randweg > Planning

Planning

dsc00992De vernieuwing van de Randweg Eindhoven neemt in totaal ongeveer 4 jaar bouwtijd in beslag. In de nazomer van 2006 zijn de eerste werkzaamheden gestart en medio 2010 heeft de regio de beschikking over een nieuwe randweg die breder, veiliger en filevrij is.
Vanaf 2005 is al veel voorbereidend werk gedaan. Kabels en leidingen zijn verlegd en een aantal hoogspanningsmasten ten zuiden van Eindhoven zijn verplaatst omdat ze te dicht bij de nieuwe randweg stonden.

Bodemsanering ter hoogte van knooppunt BatadorpMedio 2006 is aannemer Heijmans gestart met eerste werkzaamheden. Allereerst zijn een groot aantal bomen gekapt direct naast de randweg om ruimte te maken voor de parallelbanen. Daarna is op enkele plaatsen grond gesaneerd waar dat nodig was.

Begin 2007 is de aannemer gestart met de aanleg van de parallelbanen en het aanpassen van de bestaande op- en afritten.
In 2009 zijn de parallelbanen klaar en zal het verkeer daarop gaan rijden. Vanaf dat moment wordt de bestaande randweg omgebouwd tot hoofdrijbaan. Het hoogtepunt van de bouwwerkzaamheden valt in 2007 tot 2009. In die periode wordt vrijwel overal aan de randweg gewerkt.

De knooppunten Batadorp, Leenderheide en De Hogt worden heel ingrijpend verbouwd. Er komen fly-overs en bestaande verbindingsbogen worden vervangen. Die aanpassingen zijn zo ingrijpend dat de werkzaamheden aan de knooppunten de gehele vier jaar zullen duren.

 
Rijkswaterstaat Noord-Brabant | Disclaimer
naar boven