home | e-mail | contact | wegwijzer

   
Verbreding 4x2VerkeershinderVraag en antwoordNieuws en VoorlichtingAlgemeen
   
 

 

 

Verbreding 4x2 > Randweg> Aansluiting Ekkersrijt

Aansluiting Ekkersrijt

Ten noorden van Eindhoven nabij industrieterrein Ekkersrijt worden de A50 (Eindhoven-Nijmegen) en de A58 (Eindhoven – Tilburg) met elkaar verbonden. Op dit moment staan hier nog verkeerslichten die regelmatig voor files zorgen. In de komende jaren legt Rijkswaterstaat hier een geheel nieuwe aansluiting aan die de doorstroming verbetert en ook de bereikbaarheid van het industrieterrein en Eindhoven-Centrum ten goede komt.

Bij de aanleg van een nieuwe aansluiting verandert ook de toevoerroute van het industrieterrein. Nu rijden bezoekers het meubelplein op via verkeerslichten op de A50 bij Son. In de nieuwe situatie komt er een nieuwe aansluiting van het industrieterrein op de A58 en komt de huidige route vanaf de A50 te vervallen. Hiermee wordt het bedrijventerrein beter bereikbaar ten opzichte van de huidige toevoerroute op de A50. Er ontstaat een systeem met een zogenaamde fly-over om de A58 en de A50 met elkaar te verbinden. Daarnaast komen parallelbanen te liggen voor het verkeer van en naar Eindhoven en het industrieterrein/meubelplein.

Op 14 juni 2007 is werk gegund aan aannemerscombinatie Mourik – Besix. Deze aannemerscombinatie is op dit momenteel bezig met voorbereidingen voor de start van de werkzaamheden. Zodra alle juridische procedures zijn doorlopen, starten begin september de werkzaamheden voor de nieuwe aansluiting. Deze nieuwe aansluiting wordt tegelijkertijd met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven aangelegd en is naar verwachting medio 2010 gereed.

In de afbeelding is de toekomstige situatie weergegeven op een luchtfoto. Als u op de afbeelding hiernaast klikt dan kunt u in de vergrote versie kiezen voor een impressie van verschillende gedeelten van de nieuwe aansluiting. De aanpassingen aan de wegenstructuur op het bedrijventerrein Ekkersrijt die als gevolg van de aanleg van de aansluiting nodig zijn, staan nog niet in deze afbeelding. Het gaat hierbij onder andere om een geheel nieuw kruispunt bij Weg 4000 en Weg 5000 en aanpassingen aan diverse kruispunten op Weg 6000. Son en Breugel is in overleg met Rijkswaterstaat en Eindhoven bezig deze aanpassingen uit te werken.
Als u op de afbeeldingen hieronder klikt dan vindt u filmpjes die u in vogelvlucht over de vernieuwde aansluiting leiden. De rode stippellijnen geven aan over welk gedeelte u vliegt.

Luchtfoto's
Klik op een van onderstaande foto's om een grotere versie te bekijken.

A58-Kennedylaan
Huidige situatie kijkend richting het oosten
A58-Kennedylaan
Huidige situatie kijkend richting het westen
Kruispunt Verlengde Kennedylaan - Weg 6000 - A50
 
Rijkswaterstaat Noord-Brabant | Disclaimer
naar boven