home | e-mail | contact | wegwijzer

   
Verbreding 4x2VerkeershinderVraag en antwoordNieuws en VoorlichtingAlgemeen
   
 

 

 

Nieuws en Voorlichting > Persberichten

Persberichten

12-06-2007 | Meerveldhovenseweg/Kempenbaan ��n maand afgesloten
Verkeershinder door vernieuwing A2/A67 Randweg Eindhoven

Rijkswaterstaat voert van maandag 18 juni 09.00 uur tot en met vrijdag 20 juli 06.00 uur heiwerkzaamheden uit aan de Meerveldhovenseweg en de Kempenbaan ter hoogte van afslag 32 Veldhoven-Zuid. Om die reden is van 18 juni tot en met 28 juni de weg ter hoogte van het viaduct afgesloten voor verkeer richting Eindhoven. Daarna wordt van 28 juni tot en met 20 juli de weg richting Veldhoven afgesloten. Deze afsluiting is noodzakelijk in verband met de bouw van nieuwe viaducten voor de parallelwegen. Aangezien het op deze routes vooral tijdens de spitsuren al behoorlijk druk is, kan dit tot extra overlast leiden. Fietsers kunnen in deze periode wel gebruik blijven maken van de Meerveldhovenseweg en de Kempenbaan.

Omleiding voor verkeer richting Eindhoven
� Verkeer vanuit Veldhoven in de richting Eindhoven en A2 richting �s-Hertogenbosch/Tilburg wordt vanaf maandag 18 juni 09.00 uur tot en met donderdag 28 juni 06.00 uur omgeleid via Kempenbaan, Dommelstraat Noord, Burgemeester van Hoofflaan, Abdijlaan, Sterrenlaan, Heerbaan en de Noord-Brabantlaan. Deze omleidingsroute wordt aangegeven met de letter �E�.

Omleiding voor verkeer richting Veldhoven
� Verkeer vanuit Eindhoven in de richting Veldhoven-Zuid, De Run en Maxima Medisch Centrum wordt vanaf donderdag 28 juni 09.00 uur tot en met vrijdag 20 juli 06.00 uur omgeleid via de Meerveldhovenseweg, Kasteellaan, Meerenakkerweg en Heerbaan. Deze omleidingroute wordt aangegeven met de letter �V�.
� Verkeer vanuit Eindhoven naar de A2 richting Maastricht/Antwerpen/Venlo wordt omgeleid via Meerveldhovenseweg, Karel de Grotelaan, Keizer Karel V Singel, Boutenslaan, Aalsterweg en vervolgens via oprit 33 Waalre naar de A2/A67. Deze omleidingsroute wordt aangegeven met de letter �A�.
� Verkeer vanaf de A2 uit de richting Antwerpen en Venlo/Maastricht richting Veldhoven-Zuid wordt omgeleid via de Meerveldhovenseweg, Kasteellaan, Meerenakkerweg en Heerbaan. Deze omleidingroute wordt aangegeven met de letter �V�.

Nadere informatie
Om weggebruikers over deze afsluitingen te informeren plaatst Rijkswaterstaat voorafgaand aan de afsluiting advertenties in regionale en lokale kranten met daarin gedetailleerde informatie over de afsluiting en de omleidingroutes. Daarnaast informeert Rijkswaterstaat weggebruikers via de reguliere kanalen:
� de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat (gratis)
� de website www.randwegeindhoven.nl en www.haalmeeruitdeweg.nl

Vernieuwing Randweg Eindhoven
In het najaar van 2006 is Rijkswaterstaat Noord-Brabant gestart met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven van 2 naar 4 rijbanen. Hierbij wordt een systeem aangelegd van parallelwegen voor verkeer met een lokale bestemming en hoofdrijbanen voor het doorgaande verkeer dat zijn bestemming niet zoekt in Eindhoven of omgeving. Daarnaast worden de bestaande knooppunten Batadorp, de Hogt en Leenderheide volledig vernieuwd. Met als resultaat dat er medio 2010 een geheel vernieuwde randweg ligt die weer decennia lang bijdraagt aan een vlotte en veilige doorstroming. Meer informatie over de vernieuwing van de Randweg Eindhoven is te vinden op www.randwegeindhoven.nl

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over deze werkzaamheden kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Noord-Brabant, afdeling Communicatie, telefoon 073 � 681 72 52 (tijdens kantooruren)
of 06 � 54 25 15 71 (buiten kantooruren).

vorige persbericht | overzicht | volgende persbericht

 

 
Rijkswaterstaat Noord-Brabant | Disclaimer
naar boven